Chicken Jambalaya

Gisteren weer een nieuw recept geprobeerd, en het was een hit! Boordevol verse groenten, en de kids zaten er ook smakelijk in te eten. Hebttijdens het koken het recept een beetje aangepast, Noorse recepten zijn vaak wat flauw in smaak.

Ingrediënten

600 gram kipfilet
1 broccoli
1 ui
100 gram champignons
2 tomaten
1 rode paprika
3 dl rijst
1 rode peper

1 el olijfolie
2 tenen knoflook
8 dl kipbouillon

zout
paprikapoeder
kerrie
kurkuma

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in reepjes. De broccoli in kleine roosjes, ui in smalle partjes, champignon in plakjes, en de tomaten en paprika in blokjes.

Bak de kip in de hete olie met een beetje paprikapoeder, zout, ui en knoflook. Voeg de ongekookte rijst toe en roer.

Giet de kokende bouillon erover heen (eerst 6 dl) en laat dit onder de deksel 10 minuten sudderen.

Na 10 minuten voeg je de broccoli, paprika, tomaat, champignon en overige boullion toe. Laat het nog zo'n 8 minuten doorsudderen totdat de rijst helemaal zacht is.

Breng op smaak med de fijngehakte peper, kerrie en kurkuma (en eventueel nog paprikapoeder).

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

365 dagen

27 maart 2015

Weeëg en onwel